Ημερήσιες εκδρομές

 

Όπως μπορείτε να δείτε στον χάρτη, η Τέμενη βρίσκεται σε μια ιδανική τοποθεσία, σε στρατηγικό σημείο απ' όπου μπορείτε να επισκεφτείτε τα πιο διάσημα αρχαιολογικά μνημεία, σε Αθήνα, Κόρινθο, Επίδαυρο και Μυκήνες, Ολυμπία και Δελφούς.

 

Δελφοί

Στην άλλη πλευρά του Κορινθιακού κόλπου στο βουνό Παρνασσός, μπορείτε να επισκεφτείτε το ναό του Απόλλωνα όπου η Πυθία έλεγε τους χρησμούς. Υπέροχα τοπία, ιστορία και ένα εντυπωσιακό μουσείο. Μπορείτε να διασχίσετε τον κόλπο με το φέρρυ ή από τη γέφυρα Ρίου- Αντίρριου και να επιστρέψετε από την παλιά εθνική οδό, διαδρομή πολύ γραφική και γεμάτη πράσινο.

Αργολίδα

Στη Νοτιοανατολική ακτή της Κορίνθου η περιοχή είναι πολύ πλούσια: Μπορείτε να επισκεφτείτε τις Μυκήνες, την πόλη απ' όπου ξεκίνησε ο Τρωικός Πόλεμος, το Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα της σύγχρονης Ελλάδας, την Επίδαυρο και το Αρχαίο Θέατρο που κατέχει την καλύτερη ακουστική στον κόσμο. Επίσης είναι μια περιοχή όπου πολλοί οινοχόοι παράγουν εξαιρετικό κρασί.

Ολυμπία

Μια εκδρομή που προτιμάται πολύ, από ανθρώπους κάθε ηλικίας, από τους λάτρεις της ιστορίας και από τους λάτρεις του αθλητισμού. Εδώ πραγματοποιούνταν οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες ενώ στο μουσείο υπάρχουν υπέροχα ιστορικά εκθέματα. Αλλά περισσότερο απ' όλα, ο καθένας θέλει να τρέξει στο αρχαίο στάδιο, όπως έκαναν οι αθλητές στην Αρχαία Ελλάδα.

Αθήνα

Η ελληνική πρωτεύουσα βρίσκεται δύο μόνο ώρες από την Τέμενη και μπορείτε να επισκεφτείτε τον διάσημο Παρθενώνα στην Ακρόπολη και το ολοκαίνουριο μουσείο, μπορείτε να περιηγηθείτε στην Πλάκα, να δείτε τους Εύζωνες, τους εθνικούς φρουρούς να αλλάζουν φρουρά.

Κόρινθος

Σε 100 χλμ μόνο απόσταση από την Τέμενη, μπορείτε να επισκεφτείτε την αρχαία πόλη, το Βενετσιάνικο φρούριο, το ακρωτήρι Ηραίου, ή τα ερείπια δίπλα στο ρυάκι...και δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Ισθμό της Κορίνθου.

Άλλες εκδρομές

Ξεκινώντας από την Τέμενη είναι επίσης δυνατό να προγραμματίσετε μια εκδρομή στα νησιά Ύδρα ή Σπέτσες, ή στα Μετέωρα, τη Θεσσαλική περιοχή που είναι γνωστή για τα μοναστήρια της, κτισμένα πάνω σε τεράστιους βράχους.

Με χαρά θα σας συμβουλέψουμε για τις ημερήσιες εκδρομές σας: Θα σας βοηθήσουμε με τη διαδρομή και θα σας δώσουμε συμβουλές για ταβέρνες και διαφορετικούς τρόπους για να πάτε και για να επιστρέψετε.